cloud-opslag

Wat is Cloud Opslag

Cloud Opslag is het opslaan van gegevens op de computer van iemand anders. De Opslag groeit gestaag en steeds meer bedrijven zien er de voordelen van in. Het wordt via internet aangeboden door providers met grote datacentra en serverruimtes. Enkele van de grootste providers zijn Microsoft OneDrive, Google Drive, Amazon en DropBox.

Het onderhoud van de opslagsystemen wordt door de providers gedaan. De opslag is overal ter wereld toegankelijk. Het voordeel ervan ten opzichte van lokale opslag is dat het in principe onbeperkt is en er continu een backup wordt gemaakt van al je bestanden.

Voor wie is Cloud Opslag

Bedrijven die hun bestanden niet lokaal, maar in de cloud willen opslaan realiseren een kostenbesparing, omdat er geen eigen servers (meer) nodig zijn. Servers zijn duur in aanschaf, in gebruik en in onderhoud. Bij deze vorm van opslag betaal je alleen voor de hoeveelheid data die je opslaat. Alle vaste kosten zijn voor rekening van de provider.

In de cloud is voldoende opslagcapaciteit voor iedereen. Je kunt altijd bij je bestanden, waar ter wereld je ook bent. Je gegevens worden veilig opgeslagen en je beschikt altijd over een recente backup.

Cloud-opslag-Koelict

Wat doen wij

Koel ICT is specialist op het gebied van Cloud Opslag. Met onze expertise ben je verzekerd van een veilige en efficiënte opslag van al je bestanden bij een provider die het best bij jouw situatie past.

Wat kost Cloud Opslag

Omdat de opslag afhankelijk is van de hoeveelheid data die je opslaat in de cloud, is het vrij eenvoudig om de kosten hiervan in kaart te brengen. Tijdens een afspraak stellen wij vast hoeveel data jij wilt opslaan en wat er nodig is om jouw Opslag in te richten. Direct daarna stellen wij een offerte en planning op.

Meer informatie of afspraak over Cloud Opslag

Heb je nog vragen over Cloud opslag, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij geven je graag het allerbeste advies.