ICT

Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is het beheren van een computernetwerk. Een netwerkbeheerder houdt de infrastructuur van een netwerk in de gaten. Dit is het beheren van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit. Dit kan zijn het monitoren en onderhouden van switches, routers, firewalls en beveiliging. Het onderhouden van printers, servers en backup maken van het systeem behoort ook tot het netwerkbeheer.

Backup

Een backup is een reservekopie van je bestanden, instellingen en programma’s. Dit kan zijn op een server of computer. Als er iets mis gaat dan kan je de reservekopie gebruiken om terug te gaan naar de oude bestanden, instellingen of programma’s.

VOIP

VoIP staat voor voice over internet protocol en dit betekent eigenlijk bellen over het internet. Bij  het gebruiken van VoIP is niet langer een analoge of digitale telefoonlijn nodig. Er kan naast spraak ook andere informatie worden verstuurd.

Cloud Opslag

Cloud opslag oftewel online opslag. Wij zijn er dagelijks mee bezig. Allerlei soorten bestanden, documenten, presentaties en afbeeldingen. Natuurlijk wil je dat die goed en veilig staan opgeslagen, maar je moet er altijd bij kunnen. Online opslag is hier de oplossing voor.

Werkplekbeheer

Als we het over werkplekbeheer hebben dat praten wij over iemand die werkplekken binnen een bedrijfspand onderhoudt. Een werkplekbeheerder denkt aan het monitoren van beschikbare ruimte en het maken van een indeling voor werkplekken.