kluis

Wat is Backup

Een backup is een reservekopie van je bestanden, instellingen en programma’s. Als er onverhoopt iets mis gaat, kan je de reservekopie gebruiken om terug te gaan naar de oude bestanden, instellingen of programma’s.

De belangrijkste reden is dat er een technische storing kan plaatsvinden met gegevensverlies tot gevolg. Met de reservekopie kan je dan terug naar een eerder moment in de tijd en dus met de gegevens van dat moment verder werken. Hiermee beperk je het gegevensverlies.

Een backup wordt met een bepaalde regelmaat gemaakt. Bijvoorbeeld elk uur, elke dag of zelfs continu, wat wordt aanbevolen. Dit wordt in een gedeelde map, op een externe harddisk of op een cloud locatie opgeslagen. Belangrijk is dat het fysiek op een andere plek wordt opgeslagen, zodat deze bij brand of diefstal niet verloren gaat.

Voor wie is Backup

Eigenlijk zou iedereen altijd een backup moeten maken van zijn bestanden, instellingen en programma’s. Als je het wel eens hebt meegemaakt dat je door een technische storing, brand, diefstal of verlies geen beschikking meer hebt over je bestanden, instellingen en programma’s, weet je hoe vervelend dat is en hoe kostbaar dat kan zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten.

kluis

Wat doen wij

Koel ICT is specialist op het gebied van Backup. Wij regelen de reservekopie voor je en, controleren continu of de reservekopie nog wordt gemaakt en zorgen bij calamiteiten dat de meest recente reservekopie wordt teruggezet. Zodat je met beperkt of zonder gegevensverlies en in korte tijd weer gewoon verder kunt met je werk.

Wat kost Backup

Omdat het meestal maatwerk is en afhankelijk is van onder andere het aantal gebruikers, hoeveel data, hoe vaak er een reservekopie wordt gemaakt en op welke locatie, hanteren wij hiervoor geen standaardtarieven. Tijdens een afspraak stellen wij vast wat er nodig is om jouw proces vlekkeloos te laten verlopen. Direct daarna stellen wij een offerte en planning op.

Meer informatie of afspraak over Backup

Heb je nog vragen over Backup, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij geven je graag het allerbeste advies.