Netwerkbeheer

Wat is Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is het beheren van een computernetwerk. Een netwerkbeheerder houdt de infrastructuur van een netwerk in de gaten. Dit is het beheren van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit. Dit kan zijn het monitoren en onderhouden van switches, routers, firewalls en beveiliging. Het onderhouden van printers, servers en het maken van backups behoort ook tot het netwerkbeheer.

Voor wie is Netwerkbeheer

Werknemers gebruiken voor hun werkzaamheden de hele dag het computernetwerk en het is daarom ook erg belangrijk dat het netwerkbeheer goed is geregeld.

Veel bedrijven, van klein tot groot, besteden hun netwerkbeheer uit aan een specialist. Die zorgt ervoor dat het dagelijks onderhoud en het oplossen van eventuele problemen op computergebied snel en adequaat worden opgelost.

Netwerkbeheer-Koelict

Wat doen wij

Koel ICT is specialist op het gebied van Netwerkbeheer. Wij zorgen voor zowel de bekabeling als de netwerkcomponenten, zoals de server, de werkstations, switches, routers en printers. De installatie van een nieuw netwerk of de uitbreiding van een bestaand netwerk is bij Koel ICT in goede handen.

Wij verzorgen ook het koppelen van nieuwe vestigingen, het verhuizen van werkplekken en het doorvoeren van wijzigingen wanneer medewerkers in dienst komen of uit dienst gaan.

Daarnaast monitoren wij het netwerk dagelijks door in kaart te brengen wat er allemaal gebeurt op het netwerk en bijvoorbeeld of er beveiligingsrisico’s zijn. Hiermee signaleren wij tijdig problemen en beperken we de uitval of vertraging van jouw netwerk in een vroeg stadium. Het monitoren kan zowel automatisch als handmatig.

Wat kost Netwerkbeheer

Omdat netwerkbeheer altijd maatwerk is en afhankelijk is van onder andere de omvang van het netwerk, het aantal gebruikers en of het netwerk op één of meer locaties draait, hanteren wij hiervoor geen standaardtarieven. Tijdens een afspraak stellen wij vast wat er nodig is om jouw nieuwe of bestaande netwerk voor jou te beheren. Direct daarna stellen wij een offerte en planning op.

Meer informatie of afspraak over Netwerkbeheer

Heb je nog vragen over Netwerkbeheer, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij geven je graag het allerbeste advies.