Voip

Wat is VoIP

VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol. Met VoIP bel je via internet. Als je VoIP gebruikt is een analoge of digitale telefoonlijn niet meer nodig. Voor VoIP heb je in principe geen speciale hardware nodig. Je kan met een computer, een internetverbinding, een headset en VoIP software meteen aan de slag. Speciale hardware is overigens wel beschikbaar om het eenvoudiger te maken en biedt ook meer mogelijkheden, zoals de functionaliteiten van een traditionele telefooncentrale.

Voor wie is VoIP

Bedrijven kunnen met VoIP gebruikmaken van vaste dataverbindingen door dezelfde bandbreedte voor voiceverkeer en dataverkeer te gebruiken. Dat levert een kostenbesparing op. Doordat bestaande dataverbindingen gebruikt kunnen worden, is de prijs meestal lager dan via een klassieke telefoonverbinding. Dit kan interessant zijn voor internationale gesprekken, voor gesprekken tussen verschillende vestigingen van een bedrijf of gesprekken tussen vaste en mobiele telefoonnummers.

Met VoIP is de integratie van verschillende diensten, zoals het gezamenlijk aan een document werken tijdens een gesprek of videoconferentie een stuk eenvoudiger. Gedeelde adres- en telefoonboeken en de extra mogelijkheden en flexibiliteit die VoIP biedt, kunnen ook een belangrijke keuze zijn voor VoIP.

Met VoIP wordt een telefoonnummer gekoppeld aan een IP-adres, waardoor een medewerker ook thuis of op een andere locatie via zijn interne telefoonnummer bereikt kan worden. Dure doorschakeling van telefoonnummers behoort hiermee tot het verleden.

VoIP-Koelict

Wat doen wij

Koel ICT is specialist op het gebied van VoIP. Wij installeren VoIP op jouw locatie(s) en sluiten de eventueel benodigde hardware aan. Verder kunnen wij jouw VoIP koppelen aan bijvoorbeeld Office 365 en Skype for Business. Ook kunnen wij vaste en mobiele telefoonnummers binnen jouw VoIP integreren. Koel ICT zorgt ervoor dat jouw telefonie altijd werkt en dat jij alle voordelen van VoIP optimaal benut.

Wat kost VoIP

Omdat VoIP veel mogelijkheden en verschillende functionaliteiten in zich heeft, hanteren wij voor VoIP geen standaardtarieven. Het aantal gebruikers en locaties zijn mede bepalend voor de kosten van de installatie van VoIP. Tijdens een afspraak stellen wij vast wat er nodig is om jouw VoIP optimaal te installeren. Direct daarna stellen wij een offerte en planning op.

Meer informatie of afspraak over VoIP

Heb je nog vragen over VoIP, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij geven je graag het allerbeste advies.