Social Media

Wat is Social Media

Sociale Media is een verzamelbegrip voor online platformen (media) waarvan de gebruikers zelf de inhoud verzorgen. Dit in tegenstelling tot reguliere media, zoals kranten, tijdschriften, radio en TV, waar de inhoud wordt verzorgd door redacties in dienst van die media. Door Social Media is ook online marketing de afgelopen jaren heel erg veranderd.

De meest bekende en meest gebruikte platformen zijn Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat en Twitter. Belangrijke kenmerken van deze platformen zijn de interactie en dialoog met de volgers van het Social Media kanaal.

Voor wie is Social Media

Bedrijven zetten het steeds vaker in om hun producten, diensten en informatie onder de aandacht van het publiek te brengen. Door gebruik te maken van Social Media kan je de naamsbekendheid van jouw bedrijf en het aantal bezoekers op jouw website vergroten en zelfs direct meer producten of diensten online verkopen.

Wat kan ik met Social Media

Social Media begint met het aanmaken van een bedrijfspagina op één of meer Social Media kanalen. Deze bedrijfspagina moet worden voorzien van de juiste informatie, zoals een logo, een omslagfoto, een profielfoto, adres- en contactgegevens, een link naar je website en de openingstijden van jouw bedrijf.

En daarna begint het pas echt. Je zult je bedrijfspagina onder de aandacht moeten brengen door mensen uit te nodigen om jouw bedrijfspagina te gaan volgen. Je gaat vervolgens regelmatig berichten posten. Als deze berichten relevant zijn voor de mensen in jouw netwerk zullen deze worden geliked en gedeeld, waardoor jouw netwerk verder groeit.

Naast de gratis berichten op Social Media kan je ook betaalde advertenties activeren. Deze kan je richten op de mensen in jouw doelgroep. Een doelgroep die je definieert aan de hand van bepaalde selectiekenmerken, zoals leeftijd, geslacht, locatie, interesses, opleiding, etc. Op deze manier bereik je ook mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product, dienst of informatie, maar die jouw bedrijfspagina op dat moment nog niet volgen.

socialmedia-Koelict

Wat doen wij

Koel ICT heeft uitgebreide ervaring met het inzetten van Social Media voor bedrijven. Wij maken jouw bedrijfspagina aan en zorgen samen met jou dat jouw netwerk gaat groeien. We kunnen de betaalde advertenties voor je aanmaken en deze richten op de juiste doelgroep.

Het bewaken van de effecten van jouw Social Media activiteiten kan je zelf met behulp van de statistieken van de Social Media kanalen. Maar hierin zullen wij je ook ondersteunen. Alles gericht op een relevante groei van jouw netwerk, effectieve advertenties, goede klik ratio’s, steeds meer bezoek naar jouw website en zelfs directe verkoop via de Social Media kanalen.

Wat kost Social Media

Omdat het inzetten van Social Media bijna altijd maatwerk is, hanteren wij hiervoor geen standaardtarieven. Tijdens een afspraak stellen wij vast wat er nodig is om jouw Social Media activiteiten effectief te maken. Direct daarna stellen wij een offerte en planning op.

Meer informatie of afspraak over Social Media

Heb je nog vragen over Social Media, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij geven je graag het allerbeste advies.